Egyszerű és mégis mutatós. Garantáltan a gyerekek kedvence lesz! 🙂
Amire szükségünk lesz:
– talpas fagyitölcsérek
– egy jól bevált muffin receptünk (amennyiben ilyennel nem rendelkeznél, a cikk alján megtalálod kedvenc alap muffin receptemet,
amit kedvedre variálhatsz)
– tejszín
– rolletti
– öntetek, díszítő cukrok
A varázslat egyszerű. A jól bevált muffin papírt ezúttal fagyitölcsérre cseréljük. Nem kell megilyedni, a tészta nem fogja eláztatni a tölcséreket, garantálom! 🙂
A muffin tésztát a tölcsérekbe töltjük majd kisütjük. Én légkeveréses sütőben, 170 fokon tűpróbáig sütöm.
A kihűlt sütiket tejszínhabbal bevonjuk és kedvünk szerint díszítjük.
Alap muffin recept (12 db-hoz):
– 400 ml liszt
– 200 ml cukor
– 200 ml tej
– 100 ml olaj
– 1 tojás
– 12 gr sütőpor
A tojást a tejjel, cukorral és az olajjal elkerevjük, majd hozzáadjuk a liszt és sütőpor kevekékét. Azonnal használhatjuk is.